Zaloguj się  
Login:
Hasło:

Informacje - AZS  

Akademicy ze stolicy lepsi od zielonogórzan [Aktualizacja - mp3]
Dodano: 2010-02-20 20:52:00 przez: sport
Kolejna porażka zielonogórskich szczypiornistów. Podopieczni trenera Marka Książkiewicza ulegli we własnej hali ekipie AZS-u UW Warszawa 26:27, prowadząc do przerwy 16:13.

Wściekły był po meczu trener gospodarzy Marek Książkiewicz. Szkoleniowiec AZS-u UZ zapytany czy ta porażka nie wpłynie negatywnie na morale zespołu odparł: - Ja mam w nosie ich psychikę. W tej chwili już nie będę się z nimi pieścił i zastosuje zupełnie inną metodę. Moja grzeczność się w tej chwili skończyła.

Bohaterem stołecznej drużyny został Bartosz Troński – młody bramkarz warszawskiego zespołu. Bronił bardzo dobrze przez cały mecz, a na pięć sekund przed końcową syreną obronił rzut karny wykonywany przez Andrzeja Wasilka. Gdyby zielonogórzanie zdobyli bramkę, byłby remis. Po udanej interwencji Troński utonął w objęciach kolegów z drużyny. Jak to się stało, że obronił rzut karny na wagę meczowego triumfu? - To są nerwy, emocje. Powiem szczerze, że miałem szczęście – wyjawił bramkarz warszawskich akademików.

Po meczu w minorowym nastroju był wykonujący rzut karny Andrzej Wasilek. Najskuteczniejszy strzelec zielonogórskiego zespołu zdobył, co prawda 10 bramek, ale nie zdołał rzucić tej najważniejszej: - Chyba już nie będę rzucał karnych. Nie sprawdziłem się. Miałem pomysł na tego bramkarza, a czemu go nie zrealizowałem, to będę musiał się jeszcze nad tym zastanowić – przyznał rozgrywający AZS-u UZ.

Warto dodać, że starcie obu zespołów w Warszawie zakończyło się wygraną zielonogórzan 31:25.

Następny mecz AZS UZ Zielona Góra rozegra 6 marca na wyjeździe. Akademicy zmierzą się z zajmującym trzecie miejsce w tabeli I ligi Jurandem Ciechanów.

Autor: Marcin Krzywicki
Posłuchaj:

Marek Książkiewicz - trener AZS-u UZ

Witold Rzepka - trener AZS-u UW

Bartosz Troński - bramkarz AZS-u UW

Andrzej Wasilek - rozgrywający AZS-u UZ

Łukasz Nowak - AZS UW

Damian Olichwer - bramkarz AZS-u

Zobacz także:   Reklama:
W oczekiwaniu na finał AMP
Dodajmy skrzydeł Reprezentacji!
Na plażę do Dąbrowy Górniczej
Szesnastka czeka na finał
Zielona Góra pobiegła Coopera

Wasze komentarze  

~zg 2010-02-20 22:38:26
2 liga powoli puka!!

Aby zobaczyć więcej komentarzy, przejdz do forum »

UZetka.pl nie bierze odpowiedzialności za treść komentarzy. UZetka.pl zastrzega sobie prawo do usuwania komentarzy niezgodnych z netykietą.

Podpis:
Treść komentarza:
Wpisz w poniższe pole słowo INDEX aby dodać komentarz

Informacja imprezowa  
     Galeria  
     Forum  
Miss Studentek. Katarzyna i Stella » [8]
Godziny rektorskie. Znamy terminy! » [8]
Miss Studentek. Wybierz faworytkę! » [3]
Kandydatki w RTV Lubuska » [2]
Studia w Zielonej Górze » [2]
     Ogłoszenia  
Drukarka HP z Tuszami (2012-05-18)
ATI radeon 9200se tv out TANIO!!! (2012-05-18)
Pracownik Magazynu (2012-05-17)
PROJEKTANT KONSTRUKCJI INŻYNIERSKICH (2012-05-17)
Model do sesji zdjęciowej poszukiwany (2012-05-17)

O portalu   Reklama   Patronaty   Regulamin   Kontakt   RSS